Blog pagina van de leden

14. nov, 2018

Op onze laatste werkochtend waren we met 20 mensen aan het werk. We zagen een roofvogel die heel laag over ons vloog en neerstreek in de boom en op de paal bij de kantine. Dat was toch wel heel bijzonder er werden veel veel foto`s gemaakt. Afgelopen week is de buizerd weer gesignaleerd op de tuin. 

Christina

14. nov, 2018
25. jun, 2018

De zaadvergadering is een verhaal over een fictieve moestuinvereniging in Oss, maar het had net zo goed bij ATV De Meerweg in Alkmaar geschreven kunnen zijn. Uitermate herkenbaar en dat maakt het boek meer dan de moeite waard om te lezen.
Bij De Volharding in Oss zijn 60 tuintjes van 100 m2 en de nieuwe voorzitter Wouter de Haan doet een dappere poging om iedereen zo vrij mogelijk zijn gang te laten gaan. De grenzen aan zijn gedoogbeleid zijn echter snel bereikt!

Met dank aan Hanneke voor het uitlenen.

Groet,

Anton

28. aug, 2016

Het mooie van tuinieren bij De Meerweg is dat je het moestuinieren kunt combineren met terrein- en natuurbeheer. Het is mooi om je aardappels te oogsten en snijbonen te plukken, maar ook om vlinders te verwennen met bloemen en mee te doen aan de wilgensnoei. En het is prachtig dat we een imker op ons complex hebben. Tot het terreinbeheer behoort ook het bijhouden van onze paden en bermen. Gisteren werkten Gerard Schouten en ondergetekende zich met bosmaaier en zeis in het zweet om de slootkant langs de weg naar de Kromme Sloot te maaien. Die sloot lieten we jaarlijks schonen door een bedrijf, maar om kosten te besparen gaan we het wellicht dit jaar als vereniging zelf doen. Een praatje met een buurman van de Hoefmolen leerde dat niet alles uit de sloot zomaar weggehaald mag worden: er staan beschermde planten in de sloot! En inderdaad: er staat zwanenbloem (foto). Die laten we uiteraard ongemoeid!
• Aart van der Horst

27. jun, 2016

In mei was ik op mijn tuin bezig toen ik tot mijn verrassing twee eitjes van een scholekster zag liggen op mijn dakje van het berghok. De volgende morgen waren het drie eieren en ze zijn ook alle drie uitgekomen op 25 juni. Nu, nog maar twee dagen oud, stappen ze al op de tuin rond.

Christina