Info vereniging, Tuin te huur, Reglement (downloaden)

ATV De Meerweg is een kleinschalige moestuin-vereniging met 50 tuinen. Het complex heeft een oppervlakte van ongeveer 11.000 m2.

De leden zijn enthousiaste tuinders met als gezamenlijke hobby het telen van groenten, fruit en bloemen. Bij onze vereniging zijn evenveel vrouwen als mannen actief, van uiteenlopende leeftijd. Het tuinieren houdt je jong én je kunt het tot op hoge leeftijd blijven doen. Tijdens het seizoen mag je wel rekening houden met 2 of 3 keer enkele uren tuinieren per week. Ontspanning door inspanning en tegelijkertijd volop genieten van de rust, de ruimte en de natuur om je heen. Bij De Meerweg zorgt een imker - samen met zijn bijenvolken - voor een optimale bestuiving; zonder bestuiving géén fruit! Mede door de bomen en vele heggen, leven er extra veel vogels op ons terrein. Puur natuur.

Hoofdregel: Tuinier met plezier, met respect voor mens, milieu en dier!

Milieu- en diervriendelijk tuinieren (o.a. zónder gifstoffen en klemmen) is op De Meerweg verplicht gesteld. Zie hier wat wel en niet mag. De tuinen zijn ongeveer 80 tot 300 vierkante meter en er is een kantine met toilettenLeden kunnen gratis gebruik maken van enkele kruiwagens, wat tuingereedschap en een kleine aanhangwagen. ATV De Meerweg is aangesloten bij de Federatie van Alkmaarse Tuinverenigingen.

Tuiniers met moestuin-ervaring gevraagd

Heb je al enige ervaring met moestuinieren, plus tijd en zin om meerdere keren per week op de tuin actief bezig te zijn? Ben je diervriendelijk van aard en milieubewust? 
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je bent van harte welkom!


Op dit moment is er een beginnerstuin van 51m2 vrij.

Tijdens de eerste 2 jaar ben je aspirant-lid.

Statuten De Meerweg

Via onderstaande link kun je onze statuten downloaden.

HHReglement_februari 2024

Via onderstaande link kun je ons huishoudelijkreglement downloaden.

Deel deze pagina